Şehit Komando Er Samet Saraç Anadolu Lisesi

Belgegeçer : 0 224 236 89 89
WEB https://sametsarac.meb.k12.tr
Adres : Soğanlı Mah. 4.Tabak Sok. No 17 OSMANGAZİ/BURSA
VİZYON : Ülkemizin önde gelen üniversitelerine; her yıl artan oranda öğrenci yerleştiren, sosyal kültürel ve sportif etkinliklerle adından söz ettiren ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkan, insan haklarına saygılı, milli ve manevi değerlerine bağlı, ulusal kültürünü benimsemiş, kaliteli ve çağdaş eğitime inanan, değişime ve gelişime açık, özgüveni yüksek, araştıran ve sorgulayan, sosyal ve akademik yönden nitelikli bireyler olarak yetiştirerek onları yükseköğrenime hazır hale getirmektir.
BAŞARILAR : Okulumuz il, ilçe geneli yapılan deneme sınavları, münazara yarışmaları (MUN), sportif faaliyetlerde başarılı olup, genel olarak mezunlarının % 72´si 4 yıllık fakültelere yerleşmiştir.

Toplantı Salonu :1
Saatler : 08.20-15.30
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce, İkinci Yabancı Dil Almanca
Isınma : Doğalgaz-Kalorifer
Pansiyon : -
Servis : Okulumuzda servis hizmeti bulunmamaktadır.
Ulaşım : 15, 15/A, 15/B,15/D, 15/H,15-İ ,99,43-A, B44/B Kanalboyu Dolmuşları, Soğanlı Dolmuşları. Ayrıca Sırameşeler İstasyonundan B-1 Hattı ve Kültürpark istayonundan B-2 hatları okula dört dakikalık mesafeden geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Mahalle
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezi
Kontenjan Bilgileri : 180
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz Sınavsız öğrenci almaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 69 öğrencimiz 4 yıllık fakülteye yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 54
Sportif Etkinlikler : Basketbol, Futsal, Voleybol, Masa Tenisi ve diğer bireysel sporlar
Bilimsel Etkinlikler : TÜBİTAK FUARI,
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK